Adwords Exam Study Guide

Google AdWords Fundamentals Exam’s Questions 2017-18

All the questions given below are based on live Google AdWords Fundamentals Exam of May, 2017. You can score more than 85% by referring to this questions. Please, double check your answers before taking your exam.


Google AdWords Fundamentals Exam

1 Ques► What is a benefit of advertising online?

Ans- Reach people who are likely interested in what you’re advertising.

2 Ques► When people search for your client’s watch repair business,they use very specific terms like “vintage watch repairs”.To show your ads for these searches,you’ll want to use?

Ans- Exact match keywords.

3 Ques► One of your clients wants to know why a campaign went over the specified daily budget several days in a row.What would you explain to your client about how the Ad Words system works?

Ans- Due to changes in traffic, Ad Words allows up to 20% more clicks in a day than the budget specifies.However, in any given month,Ad Words never charges more than the average daily budget amount multiple By 30.4.

4 Ques► You want to generate leads with your Ad Words campaign by encouraging people to fill out an interest form on your website.What do you need to know to measure return on investment (ROI) for this campaign?

Ans- The percentage of budget spent compared to how many forms were completed.

5 Ques► Tony travels frequently.He needs to be able to make changes to his Ad Words account while he’s offline,so he downloads Ad Words Editor.Using Ad Words Editor,Tony can do all of the following except?

Ans- Refresh data to reflect the latest statistics on his cost-per-click (CPC) campaign.

6 Ques► Blake is focused on branding and is more interested in his ads being viewed than in generating clicks. Which of these features would not be a good fit for him?

Ans- Call extensions.

7 Ques► What’s a reason to use the “Search Network with Display Select” campaign type?

Ans- You can Use one budget to advertise on the Search Network and Display Network.

8 Ques► Your client wants to show ads to people who’ve visited her website before. Which Ad words feature would you recommend to use?

Ans- Re-marketing.

9 Ques► Which bidding strategy should Sara use if her goal is to get more people to call her local catering business?

Ans- Cost-per-acquisition (CPA).

10 Ques► Why should you link your client’s Ad Words account to Google’s Webmaster Tools?

Ans- See if people reach your client’s website via ads or organic search results.

11 Ques► Your client gets more conversions from ads that appear to people in Tokyo. What actions should you take to try and increase the number of conversions for this client?

Ans- Use a location bid adjustment to increase bids for customers in Tokyo.

12 Ques► Clyde wants to raise the profile of his dance school. A “Display Network only” campaign can help him?

Ans- show ads on dance websites and YouTube videos.

13 Ques► What changes can you make to the Display Network campaign of a client who wants to drive awareness of her natural beauty brand?

Ans- Add display ads and affinity audiences targeting people interested in green living and beauty.

14 Ques► What is the benefit of having multiple ads in an ad group?

Ans- AdWords will automatically rotate your ads and show the best performing ones more often.

15 Ques► Your client’s campaign is getting a lot of clicks, but the conversion rate is low.Which approach could help improve your client’s conversion rate?

Ans- Make sure the landing page is closely related to the ad.

16 Ques► Each campaign in your Ad Words account should have a single?

 Ans- Business goal.

17 Ques► Using the paid & organic report for her travel website, Karen noticed a relatively high organic clicks/query rate for the search query “Hawaii vacations.” What does this mean?

Ans- People who see Karen’s site in relevant organic search results often click through to her site.

18 Ques► Which statistic indicates how often a click has led to a conversion?

Ans- Conversion rate.

19 Ques► Caleb owns a music store and is creating an ad group for musical instrument rentals. What would be the most appropriate landing page for his ad?

Ans- A page with information on instrument rentals and a contact form.

20 Ques► Your new client’s Ad Words account has one campaign with one ad group that contains a list of hundreds of keywords. Which best practice should you follow when re-organizing this client’s keywords?

Ans- Create new ad groups with related keywords grouped together.

21 Ques► Conversion Optimizer can help drive conversions by using your conversion history and? or Target cost-per-acquisition CPA bidding can help drive conversions by using your conversion history and?

Ans- cost-per-acquisition (CPA) goals to raise your bid when a conversion is more likely.

22 Ques► Conversion Tracking helps you improve the return on investment (ROI) from your online advertising because it?

Ans- shows you which ads lead to customer actions that have value for your business.

23 Ques► Which ad extension would you use for an advertiser who has a chain of restaurants?

Ans- Location extensions.

24 Ques►When reviewing Client’s Search Network campaign, you notice that the ads in one of the ad groups have low average position. Which flexible bit strategy should you use to help to improve the position of these ads?

Ans- Target search page location.

25 Ques►Using duplicate keywords across different ad group and campaign is recommended by Google?

Ans- False.

26 Ques►Trinity’s jewellery store just started selling diamond jewellery. She wants to show image ad announcing the new collections to people who are browsing websites about diamond jewellery. Which campaign type is a good fit?

Ans-  “Display Network only – All features’’.

27 Ques►George wants to reach people searching for baked goods, but only wants his ads to show during the hour’s he opens for business. Which campaign type is a good fit?

Ans- “Search Network with Display Select- All features’’.

28 Ques►If you have a small business which provides services to particular area of the city then which type of location targeting you should prefer?

Ans- Proximity Targeting or Target a radius.

29 Ques►How do we specify a phrase match keyword?

Ans- surround entire keyword with.

30 Ques►You should group your client’s Ad Words campaign by?

Ans- type of product or service.

31 Ques► What’s one of the main benefits of using ad extensions?

Ans –  Extensions provide additional information to make your ads more relevant to customers.

32 Ques►  When someone clicks your ad, the actual amount you’re charged will be?

Ans – The minimum needed to hold your ad position, under the maximum cost-per-click (max. CPC) limit.

33 Ques► You can use Display Planner to?

Ans –  See ways to reach your target audience based on your keywords, website, or interest categories.

34 Ques► You can use audience targeting to show your ads to?

Ans –  specific groups of people, based on their interests.

35 Ques► You can use Keyword Planner to identify?

Ans –  the amount of traffic potential keywords you might get.

36 Ques► Anne-Marie’s business goal is to generate online sales of her handmade purses. Her AdWords costs are $100 per week and she wants to know if her advertising investment is paying off. What additional information do you need in order to calculate her return on investment (ROI)?

Ans –  Costs to produce her purses and revenue generated from her ads.

37 Ques► Your ad can show on the Google Search Network when someone searches for terms that are similar to your?

Ans –  Keywords.

38 Ques► Your client noticed that his ad was disapproved for editorial reasons. Why is it important for him to understand and abide by Google’s advertising policies?

Ans – AdWords policies can help ensure ads are useful, varied, relevant, and safe for web users.

39 Ques► If you’d like your ads to show on certain sites across the Internet, you can add these websites as?

Ans – Placements.

40 Ques► You would choose to advertise on the Google Display Network if you wanted to?

Ans – show ads on websites related to your business.

41 Ques► When building a keyword list for a Display Network campaign, you should do which of the following?

Ans – Include keywords that are related to the websites your customers visit.

42 Ques► Julian wants to reach potential customers based on the type of device they’re using, but he doesn’t know how his campaign performs on different devices. How can Julian find meaningful data that will help him decide which devices to target?

Ans – Create multiple campaigns that target different devices,and monitor the results.

43 Ques► While teaching a new account manager how to build a Search campaign, you tell her that she should group similar keywords together in an ad group because it will allow her to?

Ans – Create ads that are relevant to all keywords.

44 Ques► You sell video games and want people who play mobile gaming apps to know about your store. What’sone benefit of promotion your products with a mobile apps campaign on the Display Network?

Ans – It encourages people using mobile devices to install your app.

45 Ques► Which is a benefit of advertising online with Google AdWords?

Ans – Advertisers can choose how much they spend and only pay when someone clicks their ad.

46 Ques► A client wants to promote her new mobile app by showing her ads in other mobile apps. How can AdWords help accomplish her goal?

Ans Google’s Display Network includes many mobile apps where she could show her ad.

47 Ques► What’s the easiest way to evaluate if one version of your landing page performs better than another for the same ?

Ans- Create another ad group for the new landing page and compare the two ad groups.

48 Ques►Your client noticed last month that his ad often showed up beside another advertiser’s ad for the same search terms. How can you help your client understand how he is performing compared to other advertisers?

Ans – Use the Auction insights report to show how often his ads rank higher in search results than those of other advertisers.

49 Ques► Laura runs an online store with a large inventory of children’s toys and games. Which ad format would you use for Laura’s campaign to reach people interested in purchasing children’s games?

Ans-  Product Listing Ads.

50 Ques► When creating a keyword list using broad match, why should you leave out misspellings and plural forms of keywords?

Ans – AdWords can automatically include these variations for you.

51 Ques► A client who owns an online running shoe store wants to drive sales of a particular model of women’s running shoes.What keywords should you include in this client’s keyword list to help achieve their goal?

Ans – Specific terms about the shoe brand and model your client is selling.

52 Ques► An advertiser should group their campaigns by?

Ans – type of product or service.

53 Ques► Which is a benefit of advertising online?

Ans – Reach people who are likely interested in what you’re advertising.

54 Ques►When choosing a maximum cost-per-click (max. CPC) bid, you should consider the amount that you make from a purchase because you want to set a bid amount that’s?

Ans – based on how much your product is worth.

55 Ques►In order to appeal to customers on mobile devices, it’s important to?

Ans – Send users to a mobile-friendly landing page.

56 Ques► Cliff just started working with a client who has a very disorganized AdWords account. What’s an effective way for him to begin restructuring his client’s account?

Ans – Create campaigns based on the structure of his client’s website.

57 Ques- A client that owns a fine-dining restaurant in London wants to get more phone calls from people researching places to eat on their mobile phones. How should you optimize this client’s campaign to help achieve their goal?

Ans – Add call extensions to the client’s ads and monitor performance with the mobile clicksto-call segment.

58 Ques► Your client’s campaign is consistently meeting its average daily budget. What should you do to maximize your client’s budget throughout all hours of the day?

Ans – Change the ad delivery method from “Accelerated” to “Standard”.

59 Ques► Your travel agency client is running a very targeted campaign to reach people who are visiting Paris on vacation and don’t live in France. What would be an effective way to target this client’s customers?

Ans – Create a campaign targeting Paris and languages other than French.

60 Ques► Which of the following items is not a component of Quality Score?

Ans – Maximum cost-per click (max.CPC) bid.

61 Ques► Google Analytics can help you learn more about the behavior of your client’s customers because it shows you how?

Ans – they interact with her website.

62 Ques► How do cost-per-click (CPC) ads compete with cost-per-thousand impressions (CPM) ads on the Google Display Network?

Ans – CPC bids are effectively converted to CPM bids.

63 Ques► Donna sells t-shirts featuring vintage album covers. She wants people searching for unusual t-shirts to find her website, but she also thinks people interested in music might make a purchase. What campaign type would you recommend?

Ans – “Search Network with Display Select – All features”.

64 Ques► You can win a higher ad position in the auction with a lower cost-per-click (CPC) bid by?

Ans –  Creating ads that include terms or phrases people are searching.

65 Ques► When setting up a campaign, you can use Display Planner to get an idea of the budget and bids you should set based on your?

Ans – historical cost-per-click (CPC) estimates for your keyword and placement ideas.

66 Ques► What is the recommended next step if you noticed from the Search terms report that certain terms are leading to a high number of clicks on your ads?

Ans – Make sure relevant search terms are keywords and adjust your bid or ad text for these keywords.

67 Ques► What strategy should Giorgio use to increase the number of relevant clicks from his Search Network campaign?

Ans – Increase bids on relevant keywords with low clicks and click through rate (CTR).

68 Ques► Mimi wants to reach people searching for baked goods, but only wants her ads to show during the hours she’s open for business. Which campaign type is a good fit?

Ans – “Search Network Only – All features”.

69 Ques► Your ad can show to a user when your targeted language matches?

Ans – a user’s Google interface language setting.

70 Ques► Which client would you advise to use radius targeting?

Ans – Denise, whose service can reach customers within 30 miles.

71 Ques► An advertiser has decided that they want to spend $608 per month for their campaign. How would you recommend they set their budget in their AdWords account?

Ans – Set a daily budget of $20 for the advertiser’s campaign.

72 Ques► You would advise a client that’s launching a new product line to advertise on the Google Display Network because she can?

Ans – Reach people who are interested in similar products.

73 Ques► What does “converted clicks” measure?

Ans – The total number of clicks that led to a conversion.

74 Ques► When creating text ads to advertise a client’s small chain of Italian restaurants, what should you include in the ad text to make it compelling to potential customers?

Ans – Include call to actions, such as “ Find the nearest location”.

75 Ques► Tom wants to promote his windshield repair company’s emergency service by reaching people right when they’re searching for help. Which campaign type is a good fit?

Ans – “Search Network with Display Select”.

76 Ques► You signed 3 new clients, each with an existing AdWords account. What’s the best way to manage these accounts?

Ans – Link the client accounts to your My Client Center (MCC) manager account.

77 Ques► How can you see if people are searching for your client’s services during the early morning and evening hours?

Ans – Segment performance statistics by time.

78 Ques► Which is the best bidding option for an advertiser who wants to drive more clicks from mobile devices?

Ans – Mobile bid adjustments.

79 Ques► Every time your ad is eligible to show, AdWords calculates its Ad Rank using your bid amount,components of Quality Score, and?

Ans –Your historical conversion rate.

80 Ques► An advertiser looking to drive conversions is using manual cost-per-click (CPC) bidding. Which factor should be most important for this advertiser when deciding keyword bids?

Ans – The average profit per conversion.

81 Ques► Research for a client who owns used car dealerships shows that people who visit his website also visit certain popular car blogs. Which targeting method would you use to reach these people?

Ans – Placements.

82 Ques-► A standard AdWords text ad is made up of ?

Ans – a headline, a display URL, and description text

83 Ques► If you want to direct people to specific pages on your website from an ad, you can create an ad that uses ?

Ans – site link extensions.

84 Ques► Nadia manages a local gym and is running an ad to drive more free trial memberships. What could she include in her ad text?

Ans – Add a call-to-action like “Sign up for a free trial”.

85 Ques► Keyword Planner can help you build a new Search Network campaign by ?

Ans – multiplying keyword lists together.

86 Ques► When reviewing your client’s Search Network campaign,you notice that the ads in one of the ad groups have a low average position.Which flexible bid strategy should you use to help improve the position of these ads?

Ans – Target search page location.

87 Ques► On the Google Display Network, your ad is eligible to show on a webpage if your?

Ans – keywords match that webpage’s content.

88 Ques► Which of these metrics is especially important to clients who are running a branding campaign?

Ans – Impressions.

89 Ques► Belinda’s boutique just started carrying 3 new designer labels. She wants to show an image ads announcing the new collections to people who are browsing websites about designer clothing. Which campaign is a good fit?

Ans – “Display Network only – All features”.

90 Ques► Data for your client shows that more estimated total conversions are coming from mobile devices versus computers and tablets. How can you use this data to optimize your client’s bidding strategy?

Ans – Set a mobile bid adjustment to increase bids for searches on mobile devices.

91 Ques► An e-commerce client wants her campaign to be more profitable. After calculating this client’s total profits from AdWords, what can you do to start maximizing results for profit?

Ans – Test different cost-per-click (CPC) bids.

92 Ques► When reviewing the Search terms report for one of your client’s campaigns,you notice several terms that aren’t relevant to what they’re advertising. How can you use this information when refining the campaign’s keywords?

Ans – Add the terms as negative keywords.

93 Ques► Which client would you advise to advertise on the Google Search Network?

Ans –  Bill, who wants to reach people looking for plumbing services.

95 Ques► Your client wants to improve her ad position. What would you recommend?

Ans – Improve the ad quality and increase bid amount.

96 Ques► When setting up a Search Network campaign for a client, you want to maximize the number of clicks her ads can get. Which bidding strategy should you use to achieve this goal?

Ans – Automatic cost-per-click (CPC).

97 Ques► Your client wants to increase the number of people visiting his website. When analyzing the data for Search campaign, which metric do you most want to improve?

Ans – Clickthrough rate (CTR).

98 Ques► Data shows that the audience for a client’s running shoe store is women ages 35 to 50. How can you optimize this client’s Display Network campaign based on your research?

Ans – Add demographic and age targeting to show ads to people in this audience.

99 Ques► Amy, a new account manager at Bobs agency, will be working with three specific accounts underneath a My Client Center (MCC) account. Which is the best way for Bob to limit her access to only those accounts?

Ans – Invite Amy as a read-only user on the MCC level, so she can view reports for the accounts she needs to see.

100 Ques► An advertiser creates a new search campaign with the goal of driving traffic to a new website. The advertiser wants to spend very little time setting and managing individual keyword bids. Which is the best bidding option for this advertiser?

Ans – Automatic cost-per-click (CPC).

101 Ques► Which is a benefit of search advertising with Google AdWords?

Ans – Better position in natural search results.

102 Ques► All other things being equal, if you’ve set a maximum CPC bid of $1.00 for your ads, and if the next most competitive bid is $0.50 for the same ad position, what is the actual amount you’d pay for that click?

Ans – 0.51

103 Ques► If you have set a maximum CPC bid of $1 for your ads, and if the next most competitive bid is only $0.50 for the same ad position, what is the maximum CPC you would need to pay to show your ad – assuming your ad is similar in all other aspects?

Ans –  0.51

104 Ques► Which is one characteristic of the “Accelerated” delivery method?

Ans – Ads are shown as frequently as possible until the budget is exhausted.

105  Ques► How often does the AdWords system run an auction to decide which ads to show on the Google search page?

Ans – Every time a user enters a search query.

106 Ques► You are focused on reaching viewers with video content, and are looking to pay only when a user views your ad (CPV model). Which form of AdWords video advertising would be most appropriate?

Ans – True View video formats.

107 Ques► When optimizing your campaign, you can get ideas for negative keyword and placement exclusions lists through which AdWords tool?

Ans – List suggestor.

108 Ques► You are starting a new campaign with the goals of achieving a positive ROI and extending to all profitable traffic. How can the AdWords average daily budget setting help when starting out?

Ans – It can help limit your costs and exposure while profitability is achieved.

109 Ques► Your ad is live on Google search, and you want to continue to check it over time to see if it is still running.Why is it advised that you use the AdPreview and Diagnosis took, instead of doing searches to find your ad on Google.com?

Ans – By performing searches that trigger your ad, you will be automatically be charged for the impressions and may use all of your daily budget too quickly.

110 Ques► Advertising on TV, print, and radio typically requires a predetermined budget. What key differences enable some online advertising campaigns to invest with more flexibility without a predetermined budget in mind?

Ans – Online campaigns are highly measurable and can often automate a positive ROI. It can be strategic to capture all traffic without a predetermined budget as long as ROI is positive.

111 Ques► In order for cost-per-click (CPC) ads and cost-per-thousand impressions (CPM) ads to compete with each other in the same auction on the Google Display Network, the AdWords system converts the CPC ads bid to?

Ans – an effective CPM conversion.

112 Ques► Which best describes the “Optimize” ad rotation setting in AdWords?

Ans – The “Optimize” ad rotation setting allows the AdWords system to automatically show the better performing ads more often.

113 Ques► A lower CPA does not necessarily indicate higher profit. Why?

Ans – A lower CPA may also have lower sales volume, reducing overall profit.

114 Ques► Which potential factor does Google use to calculate a search campaigns recommended daily budget?

Ans – Impressions.

115 Ques► With social extensions, how are +1s calculated for your ad and Google+ page?

Ans – Only +1s from your Google+ page are showing in the count that is visible on your ad.

116 Ques► You have been targeting the entire United States in your scuba diving equipement ad campaign, but you know that much of the scuba equipment that is sold to customers in Hawaii. What would be the most efficient way to optimize your campaign and measure the impact of an optimization?

Ans – You create a separate campaign targeting only Hawaii so you can easily see how your campaign performs in that state, and adjust your budget.

117 Ques► If your ad serving option is set to “optimize” and there are multiple variations of your text ads within the same ad group, AdWords will?

Ans – automatically try to show the best performing ad more often.

118 Ques► Grouping similar keywords together in an ad group will?

Ans – keep an advertisers average cost-per-click (CPC) within a narrow range.

119 Ques► What best describes Enhanced Cost-Per-Click (ECPC)?

Ans – ECPC is a CPC bidding feature that automatically bids more aggressively in auctions more likely to result in a conversion.

120 Ques► What happens when a campaign consistenly meets its average daily budget?

Ans – Ads in that campaign will show less often than they could.

121 Ques► What happens as a result of a search campaign consistently meeting its daily budget?

Ans – Missed potential ad impressions

122 Ques► What type of bidding method is used to manage image ads on the Google Display Network?

Ans – CPM and/or CPC.

123 Ques► By monitoring ad campaign performance, an advertiser may obtain the information needed to?

Ans – determine if campaigns are meeting overall marketing and conversion goals.

124 Ques► Which is an example of a consideration an advertiser should make when establishing AdWords advertising goals?

Ans – Target Market.

125 Ques► If the cost-per-thousand impressions (CPM) option is not available for a campaign, the most likely reason is that the campaign?

Ans – is only opted into the Google search and the Search Network.

126 Ques► Negative keywords can help advertisers refine the targeting of their ads, and potentially increase?

Ans – The number of relevant Display Network placements.

127 Ques► When a campaign is showing as “Pending” within AdWords, it is?

Ans – Inactive but scheduled to begin at a future date.

128 Ques► Which is a benefit of AdWords for search marketing?

Ans – Acquire potential qualified customers.

129 Ques► Which can be controlled at the ad-group level of an AdWords account?

Ans – Placements.

130 Ques► Location extensions can?

Ans – help nearby consumers find or call your nearest storefront.

131 Ques► The main goal of automatic cost-per-click (CPC) bidding is to?

Ans – generate as many clicks as possible within an advertisers target budget.

132 Ques► Quality Score on Google search is evaluated ?

Ans – Every time someone does a search that triggers your ad.

133 Ques► An advertiser adds negative keywords to an ad group within a search campaign. This means that the ad will not show if the negative keywords?

Ans – appear in a users search query.

134 Ques► Which best describes keyword contextual targeting?

Ans – Themes of keywords are matched to relevant content on websites where ads will appear.

135 Ques► Why should you avoid adding duplicate keywords across ad groups?

Ans – Identical keywords compete against each other, and the better-performing keyword triggers your ad.

136 Ques► A bilingual user searches on Google.com (the Google U.S. domain) and has set Spanish as the preferred Google interface language. In order to target this particular user, which campaign language setting should an advertiser use?

Ans – Spanish.

137 Ques► The Opportunities tab with AdWords can be used to?

Ans – Find keyword, bid, and budget ideas that can help improve your campaign performance.

138 Ques► It is important to identify special offers like “free shipping” before building an AdWords campaign in order to?

Ans – create compelling ad text.

139 Ques► An advertiser creates a new ad group in a campaign that is set to run on all relevant sites across the Google Display Network. If both keywords and placements are added to the ad group, they would work together to?

Ans – restrict the ads to specific sites and show them only when the content of that sites page is relevant to the keywords.

140 Ques► A My Client Center (MCC) account functions primarily as?

Ans – an umbrella account that allows for access to individual accounts with a single log-in.

141 Ques► Which is a best practice for creating effective ad text?

Ans – Include prices, promotions, and exclusives.

142 Ques► A benefit of My Client Center (MCC) is the?

Ans – dashboard that provides summaries of statistics for all client accounts.

145 Ques► Which is a benefit of Manager Defined Spend (MDS)?

Ans – Control over managed account budgets for My Client Center (MCC) account-users.

146 Ques► Jims restaurant is launching a new campaign and would like greater exposure on mobile devices to attract users on the go. How can this be done?

Ans – Enable a bid adjustment to bid more aggressively on mobile devices.

147 Ques► Someone using the Google Russian search domain (Google.ru) changes the language to English on the “preferences” page. This user may see ads targeted to?

Ans – English speakers in Russia.

148 Ques► Which is a factor that Google uses to target ads to users based on physical location?

Ans – Internet Protocol (IP) address.

149 Ques► Which are required components of an ad group running on the Search Network?

Ans – Text ad, keywords, default bid.

150 Ques► When setting up an AdWords account, choose your currency and permanent time zone carefully because?

Ans – these cannot be changed once you have set up your account.

151 Ques► An advertiser is focused primarily on direct response, as opposed to branding. The advertiser should delete keywords from a search campaign if the keywords?

Ans – generate many impressions and very few conversions.

152 Ques► What is a benefit of online advertising with Google AdWords?

Ans – Ads are displayed to users who are searching for a particular product of service.

153 Ques► It is beneficial to create multiple ad groups in order to?

Ans – break up keywords and ads into related themes.

154 Ques► What’s one benefit of creating multiple ad groups?

Ans – You can break up keywords and ads into related themes.

155 Ques► Which AdWords settings are specified at the account level?

Ans – A unique email address, a password, and billing information.

156 Ques► An online retail company is based in the United States but ships to customers all over the world. If this company wants to serve Spanish language ads to Spanish speaking users, which targeting option should be refined?

Ans – Language targeting.

157 Ques► Which method would be recommended for an advertiser who is trying to increase the Quality Score of a low-performing keyword?

Ans – Modify the ad associated with that keyword to direct to a highly-relevant landing page

158 Ques► An advertiser wants to increase the Quality Score of a low-performing keyword. Which approach would you recommend?

Ans – Modify the ad associated with that keyword to direct to a highly-relevant landing page.

159 Ques► An advertiser who decides to edit the location targeting of an ad can do this at the?

Ans – campaign level.

160 Ques► If your campaign is opted into show ads on the Google Display Network, and your Display Network ads have a lower CTR than your existing search ads – how will this impact the quality score of your search campaign?

Ans – Your ad performance on the Display Network does not affect your rank for search ads,so a lower CTR on the Display Network does not affect the Quality score of your ads for search.

161 Ques► An advertiser wants to achieve the top position in paid search results. Which recommendations would improve the likelihood of top ad position?

Ans – Improve Quality Score and increase cost-per-click (CPC).

162 Ques► To determine which ad language to target to a user, the AdWords system refers to that users?

Ans – Google interface language setting

163 Ques► Which budget delivery option is most appropriate for an advertiser who wants AdWords to distribute ads evenly throughout the day?

Ans – Standard

164 Ques► An advertiser wants to allocate additional budget to advertising a new product line. In order to accomplish this goal, the advertiser should create?

Ans – a campaign with a separate daily budget specific to the product line.

165 Ques► Suppose you have created an ad group to advertise gourmet chocolate, and it includes keywords like “dark chocolate” and “gourmet chocolate bars.” If you opted this particular campaign into the Google Display Network, what type of targeting would automatically be used to determine whether your ads might show?

Ans – Automatic placements would be used to contextually target sites that share the same themes as the keywords within your campaign.

166 Ques► Which line of ad text would be disapproved based on Googles advertising policies?

Ans – Best deals- click here.

167 Ques► How do managed placements on the Display Network work?

Ans – Advertisers manually select the desired sites on which their ads may appear.

168 Ques► According to ad policies, what types of words, phrases, or characters can not be included in an AdWords text ad?

Ans – Ads cannot use call-to-action phrases such as “click here” or “See this site”.

169 Ques► Your text ad includes the phrase “Your friend has a crush on you, See more!”. Why could your ad be disapproved according to AdWords policies?

Ans – Ads can not contain that amount of characters.

170 Ques► Which formula does Google use to rank keyword-targeted ads on Google Search?

Ans – Maximum cost-per-click (CPC) bid x Quality Score.

171 Ques► When resetting a password in AdWords, what should a user keep in mind?

Ans – The new password is now required to access all other Google products with the affected Google Account log-in.

172 Ques► A keyword with very low clickthrough rate (CTR) will usually receive?

Ans – a low Quality Score on the Google Search Network.

173 Ques► In the case of a placement targeted ad on the Google Display Network, the Quality Score portion of calculating Ad Rank is based on?

Ans – the maximum CPC of the keyword that triggered an ad.

174 Ques► Adding placements to an ad group?

Ans – does not affect the Quality Score for search.

175 Ques► By adding managed placements to a Display Network campaign – you can show your ad?

Ans – on specific webpages, online video games, RSS feeds, and mobile sites and apps that you select.

176 Ques► A My Client Center (MCC) account manager wants to grant Standard Access to a linked client. Before making this change, the account manager should consider that Standard Access users can?

Ans – see average cost-per-click (CPC) costs.

177 Ques► What happens when an advertiser sets a daily budget lower than the recommended amount, using the”Standard” delivery method?

Ans – Ads will not show every time a user searches on the advertisers keywords.

178 Ques► The maximum cost-per-click (CPC) bid is the?

Ans – most an advertiser is willing to pay for each click on an ad.

179 Ques► If an advertiser improves the Quality Score of a keyword, this keyword may?

Ans – earn the ad a higher average position.

180 Ques► You can use Display Planner to?

Ans – See ways to reach your target audience based on your keyword,website,or interest categories.

181 Ques► When site links are set at both the campaign and ad group level, which will be displayed?

Ans – Sitelinks at the ad group level.

182 Ques► Which formula represents how Ad Rank is determined on Google search?

Ans – Maximum cost-per-click (CPC) multiplied by Quality Score.

183 Ques► An advertiser looking to drive conversions is using manual cost-per-click (CPC) bidding. Which factor should be most important for this advertiser when keyword bids are decided?

Ans – The profit derived from a paid click.

184 Ques► What should an advertiser use to organize ad groups?

Ans – Common themes.

185 Ques► Advertisers on Google search accrue cost in AdWords when?

Ans – users click on their ads.

186 Ques► A primary benefit of location targeting is that advertisers can?

Ans – target any combination of countries, territories, and regions.

187 Ques► You are managing a campaign where budget is unlimited as long as ROI is positive, but something still limits how much you are able to effectively invest. What is it? Choose the most closely related answer?

Ans – The volume of traffic available for the keywords you are targeting.

188 Ques► What is the impact of poor landing page quality on an ad group?

Ans – The keywords in the ad group will have a lower Quality Score.

189 Ques► With the Smart Pricing feature in Display, if our data shows that a click from a Google Display Network page is less likely to turn into an actionable business result – such as an online sale, registration, phone call, or newsletter sign-up – we may?

Ans – Automatically reduce your cost-per-click bids on the Google Display Network.

190 Ques► Quality Score and Ad Rank are calculated?

Ans – Every time your ad is eligible to serve on a Display Network page.

191 Ques► On the Display Network, all keywords are considered broad match only. This means that you do not need to?

Ans – Include plurals, misspellings, and other variants of your keywords.

192 Ques► Higher Quality Scores typically lead to?

Ans – lower costs and better ad positions.

193 Ques► Higher Quality Scores typically result in?

Ans – Lower costs and better ad positions.

194 Ques► An advertiser wants to increase clickthrough rate (CTR). Which would help to eliminate irrelevant impressions?

Ans – Add negative keywords to the ad group.

195 Ques► Ad groups should be used to?

Ans – organize your ads by a common theme, such as the types of products or services you want to advertise.

199 Ques► Your client is interested in switching from TV, print, and radio advertising. What are the return on investment (ROI) benefits of online advertising campaigns over traditional media advertising?

Ans- Traditional media is not always measurable, but online campaigns are highly measurable and you can analyze your click data.

200 Ques► Target CPA bidding can help drive conversions by using your conversion history and?

Ans- cost-per-acquisition (CPA) goals to show the optimal ad when a conversion is more likely.

Check Google AdWords Fundamentals Exam Second Level  – Advance Modules here – Click Here !

About the author

Sumant sahu

Sumant, is a digital marketer as well as he is the director of this site. He dedicates to the works of SEO, local business SEO, PPC, Social Media Marketing, Video Promotion in YouTube & all types of different online branding. He has done M.com and has certified in Google Partners, Microsoft Bing Ads and lots more. He understands the importance of attention required by clients and in their projects. He deeply analysis and is easy in go.

Add Comment